2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Maminčin jablkový závin 1

Název Množství a jednotka
hladká mouka 500 gramů
prášek do pečiva 1 kus
máslo 120 gramů
cukr mletý 150 gramů
vejce 2 + 1 kusy
Zobrazit všechny ingredience

náplň

Název Množství a jednotka
piškoty 50 gramů
jablka 8 ks
vanilkový cukr 2 kusy
skořice
rozinky
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Na vál prosijeme mouku, přidáme prášek do pečiva, změklé máslo, cukr, vejce a mléko. Mléka podle potřeby můžeme přidat více. Zpracujeme hladké těsto. Rozdělíme na 2 části a každou vyválíme na placku. Posypeme rozdrcenými piškoty, aby nám jablka moc neprosákla do těsta. Na piškoty nasypeme strouhaná jablka, které posypeme vanilkovým cukrem, skořicí, nebo skořicovým cukrem a přidáme trochu rozinek namočených v rumu. Stočíme. Kraje zahneme, aby nám nevytekla náplň a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 45 minut.


 


RECEPTY

Šípkové cukroví

Postup: Z moučkového cukru, mletých loupaných mandlí, lžíce šípkové zavařeniny a dvou... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodové tvarohové knedlíky

Postup: Tvaroh (i z vaničky) rozmícháme s vajíčkem, přidáme špetku soli, 4 lžíce dětské... zobrazit recept

RECEPTY

Vločková polévka

Postup: Na másle opražíme za stálého míchání ovesné vločky, až začnou mírně zlátnout,... zobrazit recept

RECEPTY

Smažák bez smažení

Postup: Sýr nastrouháme nahrubo a šunku nakrájíme nadrobno. Hrnečky vymastíme tukem a... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí pochoutkový salát

Postup: Salám nastrouháme nahrubo, malou cibuli nebo jen čtvrt větší, a sterilované... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Slezský Dvůr

Restaurce Slezský Dvůr v Ostravě Radvanicích Vás zve k příjemnému posezení ve...